Het hospice doet mee aan NLdoet!

Op zaterdag 29 mei is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds, een van onze grootste sponsoren, voor de 17e keer NLdoet. Ook Hospice Zuider-Amstel doet mee! We gaan met een heel team de puntjes op de i zetten om het hospice nog mooier en gezelliger maken. 

Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend dankbaar voor, want er worden klussen gedaan waar we nog niet aan toe waren gekomen. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen. We zijn zo blij dat deze klussen geklaard worden met een peloton aan vrijwilligers, dat maakt dat het hospice een nog huiselijker thuis gaat zijn.

Belangeloos

NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een gigantische keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Veilig

Uiteraard is het deze editie extra belangrijk dat #NLdoet op een veilige manier plaatsvindt. Zolang zowel klusorganisaties als vrijwilligers zich aan alle voorschriften houden zijn er gelukkig genoeg activiteiten die veilig op 1,5 meter plaats kunnen vinden. Het Oranje Fonds heeft daarnaast enkele maatregelen ingevoerd die het voor organisaties makkelijker maken veilig een klus te organiseren, zoals een extra bijdrage voor de aanschaf van beschermende materialen.  

Oranje Fonds

Het #OranjeFonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *