Test Home

Hospice Zuider-Amstel

Zorg en aandacht van betekenis in de laatste levensfase

Welkom bij Hospice Zuider-Amstel

Hospice Zuider Amstel verleent vanaf 2021 elke vorm van zorg die nodig is voor het welbevinden van de bewoners. De verpleegkundigen, artsen en vrijwilligers zijn hierbij de spil van het hospice. Daarnaast zijn tal van andere disciplines actief.

Hieronder treft u enkelen waar ook een beroep op gedaan kan worden.

Medische zorg

Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijnbestrijding

Geestelijke zorg

Humanistisch raadsman, predikant, pastoor e.d.

Zorg op het sociaal-emotioneel vlak

Fysiotherapie

Ergonomie

Kapper

Uw wensen en behoeften

Er wordt ingespeeld op de individuele behoefte van elke bewoner waarbij alles bespreekbaar is. We doen onze uiterste best om al het gewenste te realiseren.

Vrijwilligers

De rol van de vrijwilligers is cruciaal. Zij vormen samen met de verpleegkundigen één van de pijlers van Hospice Zuider Amstel (HZA).
In hun werk staat het welbevinden van de bewoners centraal. Zij zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk aan de individuele wensen van bewoners tegemoet gekomen wordt. Voorop staat een gevoel van “thuis’ creëren, met liefdevolle aandacht en gedegen kennis te werk gaan en tevens het huishouden draaiende houden.
De coördinatoren van HZA zijn de eindverantwoordelijken voor het functioneren van de vrijwilligers en zijn tevens de vraagbaak waar vrijwilligers zich altijd tot kunnen wenden.
Behalve vrijwilligers, ter ondersteuning van de bewoners, zijn er ook altijd vrijwilligers voor andere zaken zoals:
* Tuinonderhoud
* Diverse klusjes
* Boodschappen

Het bestuur

Dit zijn de mensen achter Hospice Zuider-Amstel

"Het leven leven op een zelfgekozen manier, tot het laatste moment! Zeven jaar geleden begon ik als vrijwilliger in Hospice Immanuel. De warmte, het behoud van eigen waardigheid en de kostbare tijd die een mens aan het einde van zijn/haar leven krijgt om zonder dagelijkse beslommeringen met naasten door te brengen. Zo waardevol dat het mij inspireerde om zelf een hospice in mijn dierbare Ouderkerk op te richten".
Marion Snoek
Initiatiefnemer
"Mensen komen niet naar ons hospice om te sterven, maar om zo aangenaam mogelijk te leven voordat ze sterven".
Marco Cupedo
Voorzitter
"Naast 46 jaar werken (inmiddels gepensioneerd), heb ik ruim 40 jaar vrijwilligerswerk voor kerk en samenleving gedaan. Generalist op financieel, administratief en technisch gebied. Natuurfotograaf en Glazenier".
Bert Calf
Penningmeester
"In mijn lange loopbaan als huisarts heb ik gemerkt dat mijn hart steeds meer uitgaat naar de zorg voor de mensen in hun allerlaatste levensfase. Ik heb de kaderopleiding Palliatieve zorg gevolgd, werk als consulent bij de Palliatieve helpdesk en geef les aan huisartsen in opleiding. Ik kijk er naar uit om in Hospice Zuider-Amstel aan onze cliënten de best mogelijke palliatieve zorg te verlenen".
Lucie Podzimek
Palliatieve zorg
“Een prachtig initiatief, Hospice Zuider Amstel. Ik voel me vereerd dat ik dit bestuur in een zo’n cruciale fase mag bijstaan als organisatieadviseur en teamcoach”. www.rapor.nl
"Zo mooi om mij in te mogen zetten voor een organisatie die liefdevolle steun en zorg biedt in goede dagen, moeilijke dagen en laatste dagen! Na jarenlange pr-ervaring in de commerciële wereld ervaar ik het als zeer waardevol om op vrijwillige basis nu een bijdrage te leveren aan deze stichting met maatschappelijk belang".
Susanne Kolfschoten
Public Relations
Jeroen Honingh
Technische ondersteuning

Liefdevol, rustgevend en aandachtig

Impressies

Het hospice zal worden gehuisvest in het huidige Theresia gebouw in Ouderkerk aan de Amstel. Om een indruk te krijgen van de kamers en omgeving hier een aantal foto's van de architect.

Wij staan altijd voor u klaar

Wilt u ons helpen door te doneren?

Onze stichting is afhankelijk van giften en donaties. Wij zijn ontzettend dankbaar voor elk bedrag wat u missen kunt. Klik op de afbeelding rechts om naar de pagina te gaan met alle informatie over hoe u kunt doneren en over belastingaftrek e.d.

Bedrag

Neem contact met ons op

Adres

Theresiastraat, 1191 JT Ouderkerk aan de Amstel

Telefoon

020-4963486 / 06-18032017

Email

info@hospice-zuideramstel.nl